Проект във Виетнам

Проект във Виетнам

В Централен Виетнам, провинция Куанг Бин, проектът за пречистване на водата е изпълнен успешно, като проектът се състои от пункт за водохващане на повърхностни води с капацитет 10 000 м3/ден с необходимите екрани и помпена станция, изграден на брега на река Рао Нан, която служи като основна водна база. Екипът на проекта се състои от главния изпълнител (Vietnamise Hydroproject) и унгарските инженери (PureWater Consortium), в който са участвали Pureco и BDL Ltd. като членове на Унгарския воден клъстер. Миналата седмица ръководителите на стартиращите колеги от консорциума PureWater пътуваха до Виетнам, за да направят фина настройка и настройка на пречиствателната станция. Качеството на пречистената вода беше тествано чрез лабораторни измервания и за нас е удоволствие да съобщим, че системата работи перфектно и в съответствие с желаните граници. Участниците в теста се убедиха лично в решението: те сами опитаха пречистената вода.
След настройките и пусковите работи екипът за управление на проекта започна да се фокусира върху обучението на операторите. Този проект е финансиран с приноса на EXIM Bank и виетнамското Министерство на финансите, подкрепени от заем за безвъзмездна помощ.
Членовете на екипа по проекта, инвеститорът и представителите на местната власт проведоха дискусии и консултации за втората фаза на проекта (където предстои изграждането на пречиствателна станция с капацитет 12 000 м3/ден).
Гордеем се с факта, че повече от в резултат на нашия професионален принос 100 000 виетнамци могат да пият по-здравословна и чиста вода.