НОВ ПРОДУКТ: PUREBOX®

НОВ ПРОДУКТ: PUREBOX®

Ефектите от глобалното изменение на климата оказват значително въздействие върху хидрологичния цикъл. Последните доклади на IPCC (Междуправителствената експертна група по изменение на климата) показват, че моделите на валежите се променят, с тенденции на увеличаване и намаляване в сравнение с конвенционалните модели, което поставя различни хидроложки предизвикателства в регионален мащаб. Например интензивните валежи през август показват проблема с неравномерното разпределение на валежите. В градските райони, делът на застроените и асфалтирани площи значително нараства, което увеличава необходимостта от отвеждане на дъждовните води, като респективно се намалява естествения капацитет на задържаните в почвата води. Градските канализационни системи често пречистват заедно дъждовните и отпадъчните води, което може да доведе до претоварване на пречиствателните системи, особено по време на обилни валежи.

В отговор на тези предизвикателства Pureco разработи нова система за инфилтрация - PureBOX®. Вместо досегашните системи, доставяни от Западна Европа, Pureco реши да разработи своя собствена система в духа на устойчивостта и кръговата икономика

purebox_screens_0000_layer-9.jpg

Разработвана в продължение на две години, системата PureBOX® е високо ефективно решение за управление на отточните дъждовни води и насърчаване на екологичната устойчивост.
Ключов елемент на системата е, подпомагането на естествения инфилтрационен капацитет на почвата, поемайки отточните води и подпомага подхранването на подпочвените води.

PureBOX® е изработена от 100% регранулиран полипропилен, който намалява емисиите на въглероден диоксид с 57-71% в сравнение с конвенционалните материали.

Друго важно предимство е, че в производствения процес се използва 100% зелена енергия, а благодарение на фактът, че производството се намира също в Унгария, значително се намалява и транспортното разстояние.

Системата се предлага с фабрични височини от 20 до 120 см, на модулни стъпки от 10 см. Тя може да се използва в райони с високи нива на подпочвената вода и зони за напояване на кореновата система.

box5.png

Здравата конструкция на PureBOX® осигурява отлична товароносимост и 94% обем за съхранение, което оптимизира управлението на дъждовните води.

Благодарение на интегрираната система за свързване на PureBOX® , монтажът е по-бърз и лесен, тъй като елементите се свързват на слоеве (6 точки за свързване за блок от 60 см).

box8.png

 

Области на приложение:

  • За отвеждане/съхранение на дъждовна вода в семейни къщи
  • За съхранение и дрениране на дъждовни води в индустриални предприятия
  • При липса на пречиствателни станции, за приемане на битови отпадъчни води като система за последващо утаяване
  • За напояване на кореновата зона

Нашата нова система за инфилтрация вече е налична: ЛИНК

Свържете се с нас за подробности.