PUREBOX® В Унгария

PUREBOX® В Унгария

purebox4.png

968 единици PureBOX® са инсталирани като система за инфилтрация на дъждовни води в Будакалас (Унгария), където се изграждат нов автосалон и склад.

purebox1.png

Най-новата инвестиция на Duna Auto Group е изграждането на нов обект с площ 90 000 кв. м. в Будакалас, който ще бъде изграден и експлоатиран с акцент върху устойчивостта и опазването на околната среда. Целта им е да създадат най-големия център за услуги за електронна мобилност и компетентност в Унгария, който ще предоставя пълна гама от услуги, предимно за автомобили. Щастливи сме, че станахме част от този голям проект с най-новият ни продукт - инфилтрационната система PureBOX®, изработена от 100% рециклиран материал и производство, захранвано с възобновяема енергия.

purebox5.png

Дъждовната вода, която пада на площадката в Будакалас, частично се инфилтрира в зелените площи след като се отведе от павираните или асфалтирани повърхности. Дъждовните води от покривните повърхности и зоните, които не са изложени на замърсяване, ще бъдат зауствани в зона до халетата.

Поради факта, че през зимния сезон инфилтрацията в открити резервоари не винаги е достатъчно ефективна, поради замръзване на горните слоеве на почвата, инсталирането на подземни резервоари от инфилтрационната система PureBOX® се оказа изключително ефективно решение.

purebox2.png

Благодарение на здравата си конструкция PureBOX® е устойчив на широк спектър от въздействия на околната среда, има изключителна товароносимост и е идеален за ефективно задържане и контролиране на дъждовните води.

Произведен в местна фабрика със 100% възобновяема енергия и от рециклирани суровини, продуктът има изключително нисък въглероден отпечатък, с като допринася за опазването на околната среда и постигането на кръгова икономика.

Инсталирали сме съоръжения за пречистване на дъждовни води от асфалтираните площи, които не са защитени от замърсяване и следователно дъждовната вода не може да се инфилтрира веднага. Нашите маслоуловители ENVIA TNC са изработени от стоманобетон и са подходящи за пречистване на дъждовни води и предварително третиране технологични отпадни води.

В Будакалъс инсталирахме 1 брой маслоуловител, тип TNC 65-2-A, 1 брой TNC 65-5-A и 2 броя маслоуловители, тип TNC 1,5-5-A.

Нашето ценово ефективно и рентабилно решение за третиране на дъждовните води е икономически целесъобразно, има дълъг експлоатационен живот и отлично съответства на желанието на клиента за устойчивост и дълготрайност.