ЗАПИС ОТ IFAT МЮНХЕН

ЗАПИС ОТ IFAT МЮНХЕН

IFAT 2024 в Мюнхен беше най-голямото търговско изложение за всички времена. Привличайки рекорден брой изложители (3 211) и посетители (142 000), професионалното търговско изложение по опазване на околната среда беше изключително важно и за нас.

ifatall.png

Като единствен независим изложител от унгарската водна индустрия, на нашия щанд от 55 квадратни метра посрещнахме посетители от цял свят. Посетиха ни експерти и професионалисти от Европа, Азия, Африка, Америка и Индия. През всички дни на изложението на щанда ни се провеждаха активни дискусии, проговори и В2В срещи относно технологиите за пречистване на вода, които предлагаме.

busydays.png

На IFAT представихме цялата фирмена група, както и международно доказани технологии за пречистване на води от нашите дъщерни фирми Pureco-Tradeland Kft. и Puraset Kft. Имахме удоволствието да приемем като съизложител на нашия щанд Унгарското Партньорство за Водите (HWP): професионална организация с нестопанска цел, която подкрепя развитието на знания, продукти, решения и услуги на унгарския воден сектор и неговото навлизане на международните пазари.

Във фокуса на нашето представяне на IFAT бяха нашите технологии за третиране на питейна вода и отпадни води, акредитирани от ООН и ускоряващи постигането на Целите за устойчиво развитие (ЦУР). Едно от тях е нашето уникално решение за третиране на фекални утайки в населени места без канализационна мрежа. Нашата технология Septopure® вече е успешно инсталирана в три общини в Гана. Освен това представихме и системата PurAID® - уникална модулна система за пречистване на питейна вода на базата на регенеративни адсорбенти, която осигурява водоснабдяване на селски и изолирани райони. Продуктът беше изложен на живо на нашия щанд. Третият ден на IFAT беше значим и от друга гледна точка, тъй като щандът ни беше домакин на форума „Запознайте се с унгарската водна индустрия“ , организиран от Унгарското партньорство за водите (HWP).

gwphwp.png

По време на това събитие д-р Кароли Ковач, президент на HWP, връчи наградата „Почетен посланик на HWP“ на г-н Йоханес Лохаус, напускащ генерален секретар на Европейската асоциация по водите (EWA) и бивш изпълнителен директор на Германската асоциация по водите (DWA), като признание за работата му за популяризиране на унгарската водна индустрия в международен план. Друг важен момент от събитието беше подписването на Меморандум за разбирателство между Унгарското и Германското партньорство в областта на водите (GWP), който се основава на успешното, вече съществуващо сътрудничество между професионалните организации в Европа, Африка и Азия. GWP, която насърчава износа на вода, планира да си сътрудничи с водещата мрежа на германския воден сектор в областта на научните изследвания и развитието, изграждането на капацитет, изпълнението на проекти в областта на водоснабдяването и канализацията и трансфера на знания.

Следващото изложение IFAT 2026 ще се проведе в Мюнхен от 4 до 8 май, запазете датата, ние ще бъдем там!