Pureco на изложението Watrex в Египет

Pureco на изложението Watrex в Египет

Международното изложение и конференция, които първоначално бяха планирани за миналата година, се проведоха от 14 до 17 юни 2021 г. След повече от година на дигитална и онлайн организация на събитието, най-добрите от международната водна индустрия успяха да се съберат в Кайро с реално, физическо присъствие, след като пандемията отшумя. Събитието предложи ексклузивна платформа за изложители, посетители, доставчици на услуги и участници в индустрията, като се фокусира върху най-важните въпроси и иновации в областта на водоснабдяването и пречистването на отпадъчни води

_dsc2867.jpg

На събитието присъстваха и известни национални специалисти в областта на водите, които участваха в партньорски и проектни проучвания. Г-н Балинт Хорват, управляващ директор на Pureco, представи нашата компания на EXPO и изигра активна роля на семинара, организиран от Унгарското партньорство за водите през втория ден. Събитието, което се проведе на 15 юни, представляваше полудневен семинар в духа на задълбочаване на унгарско-египетското партньорство в областта на водите, който завърши с участието на близо сто участници от областта и онлайн, които обмениха полезни знания и опит. За нас беше удоволствие, че събитието беше открито от посланика на Унгария в Египет г-н Андраш Ковач, последвано от встъпителните думи на г-н Хосам Фарид, ръководител на компанията за помпи Allweiler-Farid Hassanein. Г-н Габор Йени, заместник-изпълнителен директор на съорганизатора HEPA, приветства участниците в онлайн пространството, а накрая, но не на последно място, г-н Золтан Хорват, изпълнителен директор на HWP Nonprofit Ltd. и модератор на събитието, закри събитието с встъпителни думи.

_dsc2815.jpg

Използвайки всички нови технологични възможности, започнаха презентациите на живо, отчасти на място, отчасти онлайн. Петер Ковач, директор на дирекция "Управление на водите" и заместник-държавен секретар на Министерството на вътрешните работи, представи настоящата ситуация и тенденциите в развитието на сътрудничеството в областта на водите между Унгария и Египет, следван от Кароли Ковач, председател на Унгарската асоциация за водоснабдителни и канализационни технологии (MaSzeSz), който говори за устойчивото и икономически ефективно развитие на водната индустрия. Акцентът в презентацията му беше поставен върху значението на подготовката на проектите, незаменимостта на анализите на отклоненията, важността на изчисляването на разходите за целия жизнен цикъл, а не на инвестиционните разходи. Балинт Хорват от Pureco направи презентация на живо за иновациите в пречистването на отпадъчни води на мястото на провеждане на конференцията. В презентацията си той представи наскоро завършен и успешен проект за пречистване на отпадъчни води в Гана. Той изтъкна уникалните характеристики на проекта, като например 100% безканалната среда в общината (Кумаси).

_dsc2864.jpg

След това още няколко експерти говориха за най-новите технологии и иновации в областта на пречистването на водата, като например комплексната система за пречистване на вода Puraid за малки населени места. Това устройство с размери на палети, базирано на модулни единици с капацитет 6-10 м3/ден, е идеално за пречистване на замърсена питейна вода в малки общности и изолирани райони. Няколко други унгарски водни компании представиха своите най-съвременни технологични иновации и методи. Изказванията бяха допълнени от Балаш Кочка, старши мениджър по взаимоотношенията в EXIM Bank, който очерта възможностите за финансиране, предлагани от банката.

_dsc2854.jpg

С голям брой участници на живо и онлайн полудневното събитие беше успешно закрито като събитие, което запълни празнината след дългото затишие, причинено от епидемията от коронавирус. Радваме се, че в допълнение към семинара, по време на тридневното търговско изложение имаше засилен интерес към унгарския опит и решения в областта на водите, както от страна на северноафриканската държава, така и от други професионалисти. На Watrex ние като Pureco имахме чудесна възможност да засилим външните си отношения. Освен това доказахме, че унгарската водна индустрия е в челните редици на намирането на устойчиви решения и предлагането на иновативни технологии на достъпна цена на своите партньори.